plesno buđenje

   
Plesna buđenja su radionice kreirane za buđenje tijela i produbljivanja odnosa sa samim sobom kroz ples i pokret. Održavaju se najčešće subotom ujutro od 10-13h. Započeti vikend u osjećaju sebe, razbuditi se plesom, probuditi maštu... zvuči kao dobar početak vikenda koji može donijeti sa sobom i neka nova iskustva.

Radionice se nadovezuju jedna na drugu ali je svaka zasebna cjelina što vam daje mogućnost da sami birate tempo dolazaka. Možete biti povremeni ili redovni sudionik. Prethodno iskustvo u plesu nije potrebno. 
Plesno buđenje je kombinacija suvremenog plesa, plesne meditacije i improvizacije; slobodne forme je (nema koreografija).
Osim radionica Plesnih buđenja nađe se i koja intenziv radionica. Intenziv radionice su posebne po tome što imaju drugačiji, prisniji i intezivniji ton. Razlog je prvo iz praktične strane: u dva, tri dana za redom smo intezivno po nekoliko sati fokusirani na određenu temu, otvaramo se izazovima, dijelimo ih sa ostalim sudionicima... rađa se inspirativna atmosfera iz koje je vrlo lako pomaknuti neku svoju granicu, pronaći odgovor na neko svoje pitanje ili jednostavno otkriti nešto o sebi. I zato posebno volim ove radionice. Volim ih stvarati, voditi i još danima nakon što završi biti pod njenim utjecajem.

Pokreni se, okreni se, neka tvoje tijelo bude kist, a prostor platno na kojem ćeš oslikati priču o sebi.


Radionice se održavaju u dva vala, prvi "Body stories" je posvećen životnim temama , a drugi "Ja-Žena"se bavi našom ženskom prirodom. Možete pratiti oba vala u isto vrijeme, dolaziti kako god osjećate da vam odgovara. Više o radionicama možete saznati ako kliknete na njihov naziv.

Popis radionica:                                      Datumi održavanja i naziv radionice:                                Intenziv radionica:
Body stories                                                                                                                                      1. Boginja- održat će se 19.i 20.11.16.
1. Ritualna
                                              02.10.16. 10-12:30h Meko tijelo, otvoreno srce                                                                                          
2. Meko tijelo, otvoreno srce                     22.10.16. 10-13h Užitak                                                                                            
3. Buđenje                                              11.06.16. 17-20h Buđenje vještice/zavodljivost
4. Sloboda kroz ograničenja                      26.11.16 10-13h Voljena
5. Odraz                                                 31.12.16. 10-13h Ritulana
6. Kontrola v/s Sloboda                            21.01.17. Prepuštanje              
7. DNA- ples starog i novog                      04.02.17. Kontakt
8. Kontakt                                               11.03.17. Story about me
9. Fuck fear, let's dance                            25.03.17 10-13h Promjena 
10. Say yes                                             08.04.17. 10-13h Snaga
11. Say Yes II

Ja-Žena:
1. Biti žena 
2.Mudrost ženskog tijela
3. Divlja žena
4. Majka 
                                       
6. Prepuštanje 
5. Snaga ženske kreativnosti
6. Zdjelica/Užitak
7. Emocija 

Cijene i prijave: 
Cijena se razlikuje od radionice do radionice i biti će naznačena kod najave. Prijavljuje se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   tj. uplatom na žiro račun Udruge. Minimalni broj polaznica je 6, a makismalan 15. Kada uplatite iznos na račun Udruge, rezervirali ste svoje mjesto na radionici. U slučaju otkazivanja, potrebno se odjaviti najkasnije 48h prije početka radionice. Ako se ne odjavite do tog termina, vaša uplata vam se neće vratiti. Ako iz bilo kojeg razloga Alldance studio otkaže održavanje radionice, vratit će vam uplatu u cijelosti. 


 

 1.Ritualna

  Ulazak u novu godinu volim započeti plesnom ritualnom radionicom. Iz više razloga, prvo lijepo se prisjetiti i proslaviti na svim lijepim stvarima koje su nam se dogodile u staroj godini, pa i onih manje lijepih s kojima smo se spremni oprostiti i ostaviti ih u prošlosti. Lijepo je imati ideju što želimo razvijati u idućoj godini. Lijepo je na samom početku godine, kao dobrodošlicu samom sebi i cijelom svijetu, imati iskustvo primanja i davanja. 
Na radionicu je potrebno donijeti par rekvizita, upute ćete dobiti nakon prijave.


 2. Meko tijelo, otvoreno srce

Osjetiti svoje tijelo, uspostaviti kontakt s njime, čuti kako diše i dozvoliti mu da bude glasnije od naših naredbi njemu. Pronaći sklad kretanja, ući u meki pokret. Jer ni srce ne može biti otvoreno u krutom, stisnutom tijelu. Ova radionica nas vraća nama samima, jedna od meni najdražih, tako jednostavna, a moćna.
Cijena radionice je 120kn.


  3. Buđenje

Zadatak ove ljepotice je upoznati vlastito tijelo kroz ples. Tijelo postaje naš plesni partner kojem se prepuštamo kao poslušna, predana partnerica. Postavljamo si pitanje Što naše tijelo želi/treba. Osvještavanje trenutnog  i stvaranje novog odnosa s našim tijelom nas uči kako se odnositi prema vlastitim emocijama, nama samima... 


  4. Sloboda kroz ograničenja
 Svatko ima neka svoja ograničenja, bilo da se radi o psihološkim i/ili fizičkim. To je tako i potpuno je u redu. Ljepota je naučiti koristiti svoja ograničenja da se širimo kroz njih- da razvijamo svoju kreativnost, da rastemo pomoću njih. Tada to nisu više ograničenja, tada su to okviri u kojima možemo iscrtati, oslikati, otpjevati (što god želimo) svoju slobodu.  
Ova radionca daje iskustvo korištenja vlastitih ograničenja kako bi okusili slatkoću slobode. 


  5. Odraz 
 Kada bi te netko pitao Tko si ti, Ti ispod svake uloge koje igraš, što bi rekao? Kako osjećaš sebe kada zatvoriš oči? Ova radionica vas vodi u doživljaje ispod površine kože.... Zapravo teško je riječima opisati ovu radionicu, nju se osjeća. Dobrodošle :-)


  6. Kontrola v/s Sloboda
 Zamislite ženu koja drži sve u svojim rukama, sve zna, sve radi, nitko joj ne treba. Ona sama zna najbolje kako treba nešto napraviti i zato rijetko daje priliku drugima da naprave nešto za nju. Ona je snažna, uspravna i spremna za akciju, uvijek. Za nju nema odmora.
A sada zamislite ženu koja rasplesano obavlja svoje dnevne obaveze,onako, lepršavo i lagano. Ženu koja se prepušta. ženu koja zna primiti i prigrliti, koja zna predati se. I ona je snažna, ali njena snaga je drugačije boje, ona je snažna jer zna Tko je. Ona je mekana i pokretna, spremna i opuštena u isto vrijeme.
Koja vam se više sviđa, a koju živite? Ova plesna ljepotica (radionica) vam daje priliku da rasplešete obje žene :-)


 7. DNA-ples starog i novog
 Jedna zanimljiva radionica :-) Ples nasljeđa i ples autentičnosti. Najdivniji ples koji smo došli otplesati kao ljudsko/božanska bića. Radionica nam daje priliku osvjestiti koja su to naša osobna nasljeđa koja nas određuju- bogatstva naših predaka, ali i njihovi strahovi koji su se uselili u naša srca. Imamo priliku osvjestiti našu autentičnost, osjetiti da smo upravo mi ti koji odabiru i kreiraju svoju sudbinu. Jer kako ćemo je kreirati ako je nismo ni svjesni?


  8.Kontakt

 Koja vam je prva asocijaca na kontakt? Ugoda, neugoda, dodir, zadiranje ili nešto treće? Ovdje imamo priliku osvjestiti naše nesvjesne reakcije na kontakt s drugim ljudima, na vlastiti konakt sami sa sobom. Svaka spoznaja sa sobom nosi djelić oslobođenja i priliku da djelujemo drugačije. Želimo li nešto mijenjati? Želimo li biti ljubavniji, otvoreniji? .


 9. Fuck fear, let's dance
 Drage moje, jeste li ikada "otresle" strah sa sebe? Onako, kao što bi otresle snijeg. Da, to se može. Svaka emocija se može otplesati, otpustiti i propustiti. U ovoj čarobnoj i snažnoj radionici dajemo prostor Strahu, da nam se pokaže, da nas preplavi, da ga bolje upoznamo. Propuštamo ga i otpuštamo (ako smo ga spremne otpustiti) U ovoj radionici će nas upravo Strah odvesti na onu drugu stranu- strane autentičnosti i snage. 
Za ovu radionicu je potrebno nešto rekvizita pa su prijave potrebne ranije zbog uputa.


 10. Say Yes
 Ova radionica daje priliku osvjestiti trenutak odabira- kada sudac u našoj glavi viče Ne, a  srce govori Da. Najčešće niti nismo svjesni koliko puta kažemo životu Ne jer je taj proces zaključivanja jako brz. 
Ako želite otkiriti kako Ne utječe na vas i vaš život te iskusiti sebe koja odabire Da, ovo je radionica za vas. Vjerujem da će iskustvo tog Da biti jedno od moćnijih pečata u našim životima. 


 11. Say Yes II.
 Nastavak prošle radionice. Dok je prva radionica vrlo zahtjevna i traži vaš potpuni angažman, ova radionica je daleko nježnija, ali ništa manje upečtaljiva. Kako je to osejćaj reći Da Životu? Dođite i doživite... 


  1. Biti žena
 Kakav osjećaj u vama budi slika ove žene? Kada se zagledate u nju koje misli i emocije vam dolaze. 
Ovom toplom radionicom započinje novi ciklus radionica posvećen nama kao ženama. Toliko je toga za proslaviti ali i za iscijeliti. Otkriti ćemo što sve pojam Žena nosi u sebi, kako se osjećamo kao žene i koje potencijale nosimo u sebi. Želite li živjeti svoju ženstvenost u punini i slobodi (u ljubavi), ove radionice će vam zagrijati srce i dati doživljaj vaših potencijala. Drage žene, boginje, umjetnice, majke, ljubavnice... vidimo se na radionicama :-)


  2. Mudrost ženskog tijela

  Svako tijelo ima svoj jedinstveni jezik. Odnos s tijelom se gradi i stvara kao i svi drugi odnosi u životu. Ova radionica će vas približiti porukama svog tijela, naučiti osluškivati ga i dati priliku da ga doživite na jedan drugačiji način. Kada bi vaše tijelo bilo "muškarac" vašeg života, kako bi ga tretirale? Ovdje se zasigurno ne radi o "kultu tijela" već o tome da je tijelo nedjeljivi dio nas te da sve naše misli i emocije ostavljaju svoj imprint u njemu. Kakvu priču priča naše tijelo, a kakvu želimo napisati? Sve što naučimo od svog tijela ima potencijal da nam sutra spasi život. 


3.Divlja Žena
 Ova radionica nas spaja s onom iskonskom snagom u nama. Koju napokon možemo izraziti, pokazati, ponovo doživjeti i prisjetiti se tko smo zapravo. Osjetiti živost u našim tijelima i što je uopće "moć". Kako zapravo izgleda sloboda :-)


 4. Majka
 Bez obzira imale djecu ili ne, mi smo majke. Majke smo svojim idejama i njihovoj realizaciji. Ova radionica se igra idejom majčinstva i obrađuje je na nekoliko razina- kroz nasljeđe od naših majki, kroz dimenziju majčinstva kao takvog te naših osobnih potencijala. Svašta nam tijelo ima za ispričati na tu temu. Ovo nije radionica samo za biološke majke (jer nas majkama ne čini sam čin donošenja djeteta na svijet) već za sve žene. Dođite, osluhnite, isplešite...


 

 Užitak Radionica Plesnog buđenja "Užitak" će se održati u dvorani u Ulici grada Mainza 14. Tema je prepuštanje, uživanje, ljubav i sloboda, ukomponirane u jednostavnu, tečnu radionicu koja donosi puno uvida i doživljaja. Pravi plesni užitak. :-) Kotizacija je 150kn i uplaćuje se na žiro račun Udruge. Prijave obavezne na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


 Buđenje vještice/ zavodljivost

 Ovom radionicom kreće mali opus Buđenja vještica. Tema ove radionice je zavodljivost. Napomena da ovdje nema nikakvih rituala, čarobiranja niti sličnih ideja. Vještice su žene (kroz povijest osuđivane) beskompromisno svoje i hrabre, povezane s prirodom, danas bi rekli "same svoj heroj"- aktivne i sposobne za transformaciju itd... Ovim plesnim opusom ćemo probuditi njene kvalitete. <3

Kotizacija radionice je 150kn, prijavljuje se uplatom cijele kotizacije na žiro račun Udruge. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Buđenje vještice/ Voljena

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Iza tako jednostavnog naslova "Voljena" krije se velika tema (čežnji, boli, ljubavi, potrebe... niz nastavite sami). Na ovoj radionici susrest ćemo se sa svojim odnosom prema sebi, vidjeti što nam tijelo ima za reći na tu temu, prepustiti se pokretu, svom ritmu i dozvoliti ljubavi da nas preplavi -uključujući i one dijelove nas koje još možda nismo prihvatili. 
Radionica se održava u ulici grada Mainza 14, u subotu 26.11.16. od 10-13h, kotozacija je 150kn, a prijavljuje se uplatom na račun Udruge. Sve podatke zatražite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  


  Prepuštanje

 

Želite li rastegnuti svoje granice, vidjeti koliko daleko se možete ispružiti tj koliko duboko se možete prepustiti, ova radionica je razigrani poligon za vas.
Izazivam vas da dođete, tko će prihvatiti izazov? :-)

Ples je savršeni medij za razotkrivanje svih dijelova našeg srca, savršeni medij za uživanje u sebi. Ali i savršeni medij kroz koji možemo otpustiti sve ono što je zaključano u nama i doživjeti ono što tek naslućujemo da jesmo. 

Prijave obavezne na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uplatom na račun Udruge, a kotizacija iznsi 150kn. Radionica se održava 21.01.17. od 10-13h. 


 

 Story about me

 

Svi mi imamo neke skrivene dijelove sebe, neke smo "namjerno" potisnuli, neke smo "zaboravili", nekih nas je strah. Kroz pokret/ples i vođenu improvizaciju aktivirat ćemo neke od njih, dozvoliti da prođu kroz naše tijelo i izraziti ih. 
Svako Plesno buđenje nosi neki izazov/pitanje, a svaki odgovor nas vodi k nama. 
 
Što će se raditi? Plesati naravno ;-) I kroz ples unositi promjene u rutinu. 
Čini mi se da sam postala sve šturija u opisu radionica, ali zaista, što reći. Svaka radionica nosi dio velike priče o nama, na svakoj radionici rastežemo granice, otkrivamo se i razotkrivamo... ova tema je baš Promjena i doživljaj nakon nje. 

 Snaga
 
Osjetiti svoju snagu kako struji cijelim tijelom, dozvoliti da se razotkrije bez sputavanja, oslikati je bojom i pokretima... ispuniti cijeli prostor njome. To se radi na ovoj radionici. :-)