plesno buđenje

   
Plesna buđenja su radionice kreirane za buđenje tijela i produbljivanja odnosa sa samim sobom kroz ples i pokret. Održavaju se najčešće subotom ujutro od 11-14h.

Radionice se nadovezuju jedna na drugu ali je svaka zasebna cjelina što vam daje mogućnost da sami birate tempo dolazaka. Možete biti povremeni ili redovni sudionik. Prethodno iskustvo u plesu nije potrebno. 
Plesno buđenje je kombinacija suvremenog plesa, plesne meditacije i improvizacije (nema koreografija). 

Pokreni se, okreni se, neka tvoje tijelo bude kist, a prostor platno na kojem ćeš oslikati priču o sebi.


 

STRANICA JE U IZRADI

 


 


   

 Kakav osjećaj u vama budi slika ove žene? Kada se zagledate u nju koje misli i emocije vam dolaze. 
Ovom toplom radionicom započinje novi ciklus radionica posvećen nama kao ženama. Toliko je toga za proslaviti ali i za iscijeliti. Otkriti ćemo što sve pojam Žena nosi u sebi, kako se osjećamo kao žene i koje potencijale nosimo u sebi. Želite li živjeti svoju ženstvenost u punini i slobodi (u ljubavi), ove radionice će vam zagrijati srce i dati doživljaj vaših potencijala. Drage žene, boginje, umjetnice, majke, ljubavnice... vidimo se na radionicama :-)


  2. Mudrost ženskog tijela

  Svako tijelo ima svoj jedinstveni jezik. Odnos s tijelom se gradi i stvara kao i svi drugi odnosi u životu. Ova radionica će vas približiti porukama svog tijela, naučiti osluškivati ga i dati priliku da ga doživite na jedan drugačiji način. Kada bi vaše tijelo bilo "muškarac" vašeg života, kako bi ga tretirale? Ovdje se zasigurno ne radi o "kultu tijela" već o tome da je tijelo nedjeljivi dio nas te da sve naše misli i emocije ostavljaju svoj imprint u njemu. Kakvu priču priča naše tijelo, a kakvu želimo napisati? Sve što naučimo od svog tijela ima potencijal da nam sutra spasi život. 


3.Divlja Žena
 Ova radionica nas spaja s onom iskonskom snagom u nama. Koju napokon možemo izraziti, pokazati, ponovo doživjeti i prisjetiti se tko smo zapravo. Osjetiti živost u našim tijelima i što je uopće "moć". Kako zapravo izgleda sloboda :-)


 4. Majka
 Bez obzira imale djecu ili ne, mi smo majke. Majke smo svojim idejama i njihovoj realizaciji. Ova radionica se igra idejom majčinstva i obrađuje je na nekoliko razina- kroz nasljeđe od naših majki, kroz dimenziju majčinstva kao takvog te naših osobnih potencijala. Svašta nam tijelo ima za ispričati na tu temu. Ovo nije radionica samo za biološke majke (jer nas majkama ne čini sam čin donošenja djeteta na svijet) već za sve žene. Dođite, osluhnite, isplešite...


 

 Užitak Radionica Plesnog buđenja "Užitak" će se održati u dvorani u Ulici grada Mainza 14. Tema je prepuštanje, uživanje, ljubav i sloboda, ukomponirane u jednostavnu, tečnu radionicu koja donosi puno uvida i doživljaja. Pravi plesni užitak. :-) Kotizacija je 150kn i uplaćuje se na žiro račun Udruge. Prijave obavezne na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


 Buđenje vještice/ zavodljivost

 Ovom radionicom kreće mali opus Buđenja vještica. Tema ove radionice je zavodljivost. Napomena da ovdje nema nikakvih rituala, čarobiranja niti sličnih ideja. Vještice su žene (kroz povijest osuđivane) beskompromisno svoje i hrabre, povezane s prirodom, danas bi rekli "same svoj heroj"- aktivne i sposobne za transformaciju itd... Ovim plesnim opusom ćemo probuditi njene kvalitete. <3

Kotizacija radionice je 150kn, prijavljuje se uplatom cijele kotizacije na žiro račun Udruge. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Buđenje vještice/ Voljena

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Iza tako jednostavnog naslova "Voljena" krije se velika tema (čežnji, boli, ljubavi, potrebe... niz nastavite sami). Na ovoj radionici susrest ćemo se sa svojim odnosom prema sebi, vidjeti što nam tijelo ima za reći na tu temu, prepustiti se pokretu, svom ritmu i dozvoliti ljubavi da nas preplavi -uključujući i one dijelove nas koje još možda nismo prihvatili. 
Radionica se održava u ulici grada Mainza 14, u subotu 26.11.16. od 10-13h, kotozacija je 150kn, a prijavljuje se uplatom na račun Udruge. Sve podatke zatražite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  


  Prepuštanje

 

Želite li rastegnuti svoje granice, vidjeti koliko daleko se možete ispružiti tj koliko duboko se možete prepustiti, ova radionica je razigrani poligon za vas.
Izazivam vas da dođete, tko će prihvatiti izazov? :-)

Ples je savršeni medij za razotkrivanje svih dijelova našeg srca, savršeni medij za uživanje u sebi. Ali i savršeni medij kroz koji možemo otpustiti sve ono što je zaključano u nama i doživjeti ono što tek naslućujemo da jesmo. 

Prijave obavezne na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uplatom na račun Udruge, a kotizacija iznsi 150kn. Radionica se održava 21.01.17. od 10-13h. 


 

 Story about me

 

Svi mi imamo neke skrivene dijelove sebe, neke smo "namjerno" potisnuli, neke smo "zaboravili", nekih nas je strah. Kroz pokret/ples i vođenu improvizaciju aktivirat ćemo neke od njih, dozvoliti da prođu kroz naše tijelo i izraziti ih. 
Svako Plesno buđenje nosi neki izazov/pitanje, a svaki odgovor nas vodi k nama. 
 
Što će se raditi? Plesati naravno ;-) I kroz ples unositi promjene u rutinu. 
Čini mi se da sam postala sve šturija u opisu radionica, ali zaista, što reći. Svaka radionica nosi dio velike priče o nama, na svakoj radionici rastežemo granice, otkrivamo se i razotkrivamo... ova tema je baš Promjena i doživljaj nakon nje. 

 Snaga
 
Osjetiti svoju snagu kako struji cijelim tijelom, dozvoliti da se razotkrije bez sputavanja, oslikati je bojom i pokretima... ispuniti cijeli prostor njome. To se radi na ovoj radionici. :-)