O NAMA

voditelji, suradnici...

Alldance je dio udruge Centar pažnje. Udruga za promicanje kreativnosti Centar Pažnje je osnovana 2010.g. u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kreativnosti članova kroz slobodno umjetničko i kulturno izražavanje, te društveno i ekološko djelovanje.
Mogli bi reći da nam je najvažniji cilj podrška članovima u razvijanju svoje kreativnosti te pomoć pri prepoznavanju i aktiviranju osobnih potencijala.
Zaniteresirani smo za okupljanje likovnih, književnih, glazbenih, plesnih, scenskih i drugih stvaraoca, organiziranje izložbi, javnih tribina, scenskih, glazbenih i drugih događanja.
Zašto? Zato jer se svaki član-osnivač ove udruge bavi nekom vrstom umjetnosti i poželjeli smo ne samo podijeliti svoje znanje i spoznaje sa drugim ljudima već nam je ideja rasti i nastaviti učiti. 
Alldance je osmislila i osnovala Petra Mavar, kvalificirana voditeljica plesnih tehnika

-Petra Seitz Mavar, osnivačica i voditeljica
-Ratko Mavar, profesionalni fotograf, samostalni umjetnik


 Petra Seitz Mavar

 

 

  Rođena sam 1976g. u Zagrebu. Ne znam koliko sam imala godina kada sam prvi puta vidjela mjuzikl na televiziji ali se sjećam svoje očaranosti raskošnim plesačicama i sigurnosti da je to ono što želim raditi. Uz podršku roditelja upisala sam svoj prvi plesni tečaj u devetoj godini života i od tada do danas traje moje plesno ljubovanje. 
Počela sam kod Tihane Škrinjarić, nastavila kod  koreografkinje Mile Rackov, sudjelovala na mnogim nastupima i dvije plesne predstave „Mali princ“ i „More“. Moja znatiželjna priroda me sa 16 g. odvela u latino ritmove a sa 17.g. sam došla na audiciju za plesnu skupinu kod koreografa i plesača Gorana Goričanca gdje sam napravila svoje prve street dance korake. Idućih 8 godina sam pratila pjevače (Emilija Kokić, Senna M, Alka Vuica, Ilan Kabiljo itd) na festivalima, koncertima, televizijskim gostovanjima i odradila 300-njak nastupa.
U međuvremenu sam pohađala dvije godine u Školi za ritmiku i ples Ane Maletić,  nakon čega sam po programu  POU  postala certificirana voditeljica plesnih tenika što obuhvaća hip hop, balet, jazz dance, suvremeni ples, metodiku, koreografiju, anatomiju, glazbenu umjetnost i povijest plesa.
2010.g. sam osnovala plesni studio Alldance u kojem sam oblikovala i osmislila pristup plesu kako ga osjećam- slobodnim i strastvenim medijem za samoistraživanje u kombinaciji s ljubavi prema plesnoj tehnici. Obožavam svaku sekundu stvaranja alldance-a, koreografija, radionica.
I dalje sam aktivna u širenju svog znanja pa sam početkom 2013.g. sudjelovala na radionici CANDOCO plesne organizacije iz Britanije u kojoj ravnopravno plešu profesionalni plesači i osobe sa invaliditetom. Inspirirana tom radionicom napravila  sam krajem te iste godine radionicu naziva Dance to express za osobe s poteškoćama u razvoju (koju sam vodila u 8.mj. trudnoće pa sam i sama bila ograničena kretanjem) i zaljubila se ponovo u ideju kako za ples nije potreban neki poseban talent, samo volja i hrabrost.
Krajem 2015.g. počela sam voditi radionice Plesnih buđenja, a kasnije i Chair dance u Udruzi Sve Za Nju za žene oboljele od raka koje vodim i dan danas.

U lipnju 2016.g. napravila sam prvu Chair dance predstavu naziva "Sva lica žene" nakon koje je uslijedila i druga "Phenomenal Woman" održana u lipnju 2017.

 


 

 Ratko Mavar

 


Za sve one profesionalne fotografije koje možete pronaći u našoj galeriji te našoj facebook stranici zaslužan je upravo on. 
Naša predivna dvorana se nakon treninga pretvara u veliki fotografski studio gdje Ratko stvara različite vrste fotografija- family art photo (obiteljske fotografije),  različitih poslovnih portreta itd.... popis je dugačak!
Ono što nas posebno zanima je naša suradnja koja se stvorila oko ideje plesne radionice „Razotkrivanja“  koja podržava i potiće prihvaćanje svoje ljepote i ljepote svoga tijela. Stoga smo ponudili i „body art photo“-  fotografije kojima će, Ratkovim riječima, izvući iz vas ljepotu vašeg karaktera i ljepotu vašeg tijela. Radi se o akt fotografijama koje su umjetničke i nemaju veze sa erotskim fotografijama. Sudionici radionica Razotkirvanje imaju posebne pogodnosti na body art fotografije. Naš nagrađivan fotograf Ratko- savršeno oko za detalje i divljenje prema ljepoti i prirodnosti, može vas naučiti kako gledati te kako prenjeti svoj zanos na fotografiju. Za info o njegovim radionicama fotografije pitajte na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
A evo i par crtica o Ratku:
Samostalni umjetnik-fotograf, rođen u Zagrebu, 1963. godine. 
Završio je fotografski odjel na zagrebačkoj Školi primijenjenih umjetnosti 1981. godine.
Profesionalno se bavio umjetničkom, reklamnom i novinskom fotografijom. 
Do 2008. godine radio je kao urednik fotografije u dnevnoj novini Vjesnik gdje piše i kolumne o fotografiji. Nakon toga napušta novine i djeluje samostalno.
Član je HND, ULUPUH, HZSU, FAU
Dobitnik je mnogih fotografskih nagrada.
Autor je fotografija na više plakata, nosača zvuka, fotomonografija i knjiga.
Autor je knjige „U Božjem lunaparku“ u izdanju VBZ
Održao je 9 samostalnih izložbi, a sudjelovao na više skupnih.
Održao više stručnih tečajeva, foto radionica i predavanja na fakultetima
Bio je član žirija ili izbornik za više foto natječaja i skupnih izložbi.
Predsjednik je i suosnivač udruge Centar pažnje.